cerita..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Sep 2012

Tak kerja? Full-time Housewife?

Bila kita dah mampu capai apa yg kita nak , tapi satu hari kita terpaksa gak korbankan semua tu sebab keadaan yang tidak mengizinkan.Kena la redha mungkin ini yang terbaik untuk kita. Terpaksa duduk jauh dari keluarga,berhenti kerja,jual kereta dan jadi suri rumah sepenuh masa.Jadi suri rumah pun sebenarnya ada je kerja nak buat kecuali masa tidur atau tengah mood yang tersangaaat malass .

Satu hari.. "u,td masa tgh keje i ada jmpa girl. Mula2 tu nampak macam budak2 je gaya bercerita, bila tanya entah..tak tau je jawapnya.Lastly, bila dah lama borak rupa-rupanya bekas engineer tp berhenti sebab masalah peribadi.Mudaa lg tu,belajar kat U,pandai speaking chinese,english of course la kan,lepas tu gaya cakap educated.Saje je berlakon mcm tu". 
So,apa motif yang nak disampaikan sebenarnya???

First impression , nama pun perempuan mesti rasa JEALOUS.I PUN BOLEH JADI MACAM TU APAAA.hahaha..(abaikan motif sebenar cerita td) i pun study kat U, i boleh amik chinese dan english class bagi bahasa i lebih super power tahap gaban.i pun boleh jd IT Engineer. Lepas tu anak-anak kita hantar kat umah orang.Hari-hari i balik lewat,kita makan bungkus.Weekend, i kena shopping sebab weekday i tersangat la busy dan stress dengan kerja bertimbun-timbun.U tak suka shopping kan, i boleh drive sendiri.Taknak la pakai baju recycle banyak kali.Bulan depan nak bergaya pakai baju lain pulak.Takkan nak nak pakai baju sama je bila keluar.Boleh???Alamak..duit dah habissss

Mostly, 99.99% kehidupan seorang suri rumah tangga sepenuh masa memang kat rumah. Anak tak sihat, boleh jaga depan mata tak payah risau.Kemewahan tu rezeki masing-masing.Syukur walaupun tak mewah tapi cukup pakai makan.Kalau dulu ada kereta boleh bergerak mana-mana sendiri tanpa pertolongan sesiapa.Tapi, bila dah ada suami kena sedar diri.Kena ingat balik kita buat semua ni kerana Allah.Mudah-mudahan segala urusan akan dipermudahkan.Isteri yang bekerja selalu cakap yang suri rumah sepenuh masa adalah kerja yang paling diidamkan...so,beruntungnya jadi suri rumah sepenuh masa!







No comments:

Post a Comment