cerita..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Jul 2012

Dapat hadiah - Follow Me dan Schick



Alhamdulillah, dapat lg lotion tangan dan badan dari fb Follow Me.Menang atas 2 nama, so dapatlah 2 set.





Hadiah dari fb Schick in Malaysia , husband dapat minggu ke 2. Try je sebab ada gak hacker join tp diaorang disqualified. I pun try gak, tak sangka dpt minggu ke 5 sebab score sikit je dan hadiah pun tak sampai lg. 



25 Jul 2012

Dapat hadiah - Voucher Bodyshop dari Libresse








Alhamdulliah, dapat rezeki voucher bodyshop dari fb Libresse. RM200 + RM300 = RM500 . Atas nama i, dan husband (minggu ke 2) dan 3 adik (minggu ke 4).Memang tak sangka menang saguhati sebab nama dah tak nampak kat scoreboard  pun.Rezki menang sebab cheater dah kena buang daerah.So, jangan cepat putus asa, ok!

Dapat hadiah

Alhamdulilah, suka-suka join dgn husband,ada gak rezeki menang kecil-kecilan kat  fb, majalah..
Setakat ni tak beli lg POP yg mahal2.Maklumlah jadi suri rumah sepenuh masa .Lain lah masa kerja dulu, swipe jer...dasat tul.Teringin nak menang hadiah grand.Kebetulan beli barang baru la cari borang. Ni je la hadiah yg sempat ambil pic dari awal tahun 2012..nilai pon comel2 je..
Kat fb memang byk contest tp byk skip sebab byk sgt cheater..Join yg main sendiri2 je,ada rezeki insyaAllah..dpt gak nnti ..



First time menang,RM800 Cash Voucher dari fb Tesco. Dah selamat buat belanja barang dapur..




Hamper dari fb Blackmores Malaysia. Stok Fish Oil utk 3 bln ~ RM200++





Hamper dari fb Sabah Tea ~ RM50. Photo Hunt Contest
Yang best nye ,tahu menang sebab buat blogwalking kat blog cutemum..eh, macam kenal daily winner 12 Jan 2012 tu..excited betul time tu..pic dari blog cutemum..




Anti-colic gold bottle dari fb MAM ~RM37. Ni la first botol yang wafiyya nak minum sebab sebelum ni full breastfeed. So, sesiapa yg ada anak full bf , paham-paham je la ..anak memang susah nk menyusu guna botol.




Hamper dari fb Tracia -Find The Match contest



Doll dari fb Cuti-Cuti 1Malaysia. Dpt 3 bijik,kalau dpt 10 email, dpt la 10 bijik kot,hehe..
Aaaaaa..ape ntah yg disebut tu..




 BB Cream + poskad, Vitamin E Cream ,Eye-Make up remover dari fb BodyShop ~RM90++. First time minta tlg husband berposing dgn pancing dia sebab bb cream i dah abis.Last min hantar entry, alhamdulillah husband menang. Gentle Eye Make-up Remover ni memang best.Sebelum ni pakai brand lain, pedih sampai merah mata..



Voucher Nandos dari fb Anmum ~ RM160. 2 orang adik i pun menang gak. So total dapat RM320. Belanja family makan-makan   ;)



Tiket wayang gsc dari fb PeelFresh.Byk tiket lain yg burn sebab ada baby kecik. Yg ni pun expired bln 8..




Pendrive dari fb Maggi. Org lain siap dpt pergi bercuti.Try beberapa kali okla drpd tak dpt langsung kan..




Hamper dari majalah Marie Claire ~RM160.



Hamper Clinelle dari majalah Female ~RM 200



Hamper Avene dari Majalah Cosmopolitan~RM120
Hamper dari majalah ni sume , pos ke depan pintu rumah..tp kena bayar skit.Okla drpd kos dtg sendiri JB-->>KL 



20 Jul 2012

Anak Kedua dan Pengalaman Bersalin

Zinnirah Wafiyya binti Mohd Fuad
27.7.2011 - Lahir kat rumah mak(hihi..tp kat surat beranak tulis H.B.Tengku Ampuan Rahimah, Klang)


Kali kedua nak bersalin, tp still kekurangan pengalaman..


27.7.2011
Pagi - Pergi check kat klinik sbb hari ni mmg due date.Mcm biasa, doc bg tempoh lg 1 week pastu kena serah diri.
Petang - Keluar tanda darah tp still tak sakit. Tp kenapa sakit kontraksi ni mcm lain mcm je..sakit dah kat bawah(Tp still selamba lg igtkan mcm zakirah dulu, dlm hati ..esok kot nak bersalin) Call husband kat johor suruh siap2 dtg)
Masuk Maghrib - Mak suruh siap2 pergi hospital, tp siap cakap tunggu la lepas maghrib. Sempat la mkn kurma dgn air zamzam.Tu je dpt masuk kat perut. Dlm hati terdetik, mcm dah nak bersalin je ni..huhu.Makin kerap ..10 min..5 min..pastu tak kira dah.Rasa nk meneran.Jerit panggil mak, kelam kabut semua call makcik la, ambulan la.Memang tawakkal sungguh time ni, tahan nk teran tp tak bolehhh...Mak dgn makcik teman kat bilik.


8.10pm - First meneran, air ketuban pecah dan terasa something kat bawah,terus baring. Kali kedua meneran, mak cakap dah kuar kepala.Kali ketiga teran, keluar badan terus.Alhamdulillah..Lega rasanya, mak terus balut baby dan bagi air zamzam. Sakit tak hilang lg sebenarnya sebab tali pusat belum potong. Tali pusat yg sambung dekat baby tu mak ikat ketat2 dengan benang.Sebab takut ada jangkitan kuman dan baby pun dah boleh bernafas sendiri kan.Ambulan datang tp lambat sebab sesat..sabar je la.Kena ikut pergi hospital gak,duk 1 hari kat hospital pastu dpt blk.Alhamdulillah, selamat semuanya..